Rusko vede na Ukrajině brutální a kořistnickou válku. Mučí, zabíjí a znásilňuje civilisty, zabíjí a unáší ukrajinské děti. Všude, kam vkročí noha ruského vojáka, krade, loupí, drancuje. Ruské vojsko bestiálním způsobem ničí ukrajinská města a vesnice, srovnává je se zemí, vypaluje, unáší civilisty, používá zakázané zbraně a páchá válečná zvěrstva a zločiny. Přitom v klidu ve svém zázemí vyrábí munici a zbraně, zásobuje armádu, používá území Běloruska jako svojí vojenskou základnu, pořádá cvičení s jadernými zbraněmi atd. Takhle to už dál ale nejpůjde.

Dovedete si představit, že by Ukrajina mohla zvítězit, pokud by nemohla proti Rusku použít jakékoli postupy a zbraně? Proto není možné Ukrajině nijak bránit, aby v případě vojenské potřeby mohla napadat i Ruské území, a to jakýmkoli způsobem. Tedy například provádět tam útoky, sabotáže, diverzní akce, ničit Ruskou infrastrukturu a zejména vojenské cíle. To samé platí pro okupovaná ukrajinská území. Tedy všechny ty kašpárkovské separatistické republiky, včetně Krymu.

Takže vážení Evropané. Omezení dostřelu raketometů zrušte, dodávejte Ukrajině ještě silnější a účinnější zbraně. A sami začněte vyzbrojovat armádu. Zároveň braňte Rusku v zásobování Kaliningradu embargovaným materiálem. Nezapomínejme, že i odsud míří ruské rakety na evropská, americká a jiná města. Z tohoto a mnoha jiných důvodů se jeví správný preventivní přístup Polska -urychlené nákupy zbraní nebo Litvy k blokování ruských základen v Kaliningradu. Také příklad Velké Británie v masovém výcviku Ukrajinských vojáků na jejich území je správný přístup. Ještě bych k tomu přidal použití prostředků hybridní války. Nejen takové, jaké používá samotná ruská armáda, ale ještě další. Všechny, které vymyslíme. A pokračovat v sankcích proti oligarchům. Jejich majetku atd.

Jedno je totiž jasné. Masový vrah Putin musí být zastavený silou, tak jako Hitler za 2. světové války. Putin s rozpoutanou válkou na Ukrajině nikdy dobrovolně neskončí. Jde mu teď o všechno. Buď zvítězí Ukrajinci anebo Rusové. Asi dobře víme, co by ruské vítězství znamenalo. Rozpoutání dalších ruských válek a okupaci dalších regionů nebo zemí. A další ruské vraždění civilistů, tak jako v Čečensku, Gruzii, Sýrii, Bělorusku. Teď ruský režim zabíjí a loupí na Ukrajině. Bude vraždit i jinde, pokud mu to ostatní země dovolí.

 

Dále doporučujeme k přečtení:

Petra Procházková, Anna Ryžkovová (Deník N) – Ukrajinské děti odvezené do Ruska: zpívají ruskou hymnu a říkají cizím ženám mami

Petra Procházková, Radomyr Mokryk (Deník N) – Někdo měl typický přízvuk, jiný se před činem představil. Potrestáme Rusko za naše znásilněné, říká ukrajinská advokátka

Michal Sobotka (Novinky.cz) – Shoda v Kongresu: Dáme Ukrajině rakety s doletem 300 km, ať udeří Rusko do zubů

Pavel Šmejkal (Forum24.cz) – Rusové se bojí, a tak si vymýšlejí neexistující útoky, tvrdí Ukrajinci

 

, , ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika